• Publicat:
Știri

Negulescu și Alfred Savu, un nou dosar la SIIJ. Ancheta vizează dosarul judecătoarei Ruxandra Popescu

Negulescu și Alfred Savu, un nou dosar la SIIJ. Ancheta vizează dosarul judecătoarei Ruxandra Popescu
Secția de anchetă a deschis un nou dosar pe numele lui Mircea Negulescu și Alfred Savu pentru cercetare abuzivă, aceștia fiind anchetați pentru modul în care a fost instrumentată, la DNA Ploiești, cauza prin care a fost trimisă în judecată un magistrat, achitat ulterior.

Mircea Negulescu și Alfred Savu, care au activat în cadrul DNA Ploiești, au fost puși sub acuzare într-un nou dosar, fapta pentru care sunt cercetați fiind cercetare abuzivă, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Cei doi s-au prezentat, miercuri, la sediul Secției pentru Investigare a Infracțiunilor din Justiție pentru a fi informați cu privire la calitatea de învinuiți pe care o au în dosar.

Potrivit acelorași surse, procurorii sunt cercetați pentru modul în care a fost instrumentat dosarul judecătoarei Ruxandrei Popescu, care a fost trimisă în judecată de DNA Ploiești pentru abuz în serviciu și luare de mită. În 2019, judecătoarea a fost achitată.

De altfel, judecătoarea Ruxandra Popescu de la Judecătoria Sinaia a adresat, în iulie 2019, colegilor săi o scrisoare deschisă în care a vorbit despre abuzuri ale procurorilor DNA și despre necesitatea SIIJ.

În documentul citat, judecătoarea a spus că „1179 de zile am avut calitatea de inculpat, 541 de zile de condamnat în primă instanță”.

„Sunt judecător din anul 1996 și nu am fost sancționată și nici măcar cercetată disciplinar vreodată. În data de 22 martie 2016, la ora 06:20, am fost luată de poliție de acasă și dusă cu mandat la DNA- Serviciul Teritorial Ploiești, acuzată fiind că în schimbul acceptării promisiunii de a primi o haină de blană în valoare de 500 de euro mi-aș fi , pronunțând la data de 11 noiembrie 2010 în urma căreia s-ar fi produs un prejudiciu Unității Administrativ Teritoriale or. Sinaia în valoare de 220.000 de euro”, a spus magistratul.

Acesta nu este singurul dosar de la SIIJ în care cei doi procurori sunt implicați. Aceștia mai sunt cercetați pentru grup infracțional organizat alături de fostul șef DNA Ploiești, Lucian Onea.

 

Inchide