Nelu Iordache, la DIICOT

Publicat: 21 04. 2016, 08:47

Procurorii DIICOT au făcut, joi dimineața, percheziții la 37 de adrese, printre care și la sediul firmei pe care o deține omul de afaceri Nelu Iordache dar și la locuința lui, acesta fiind ridicat de anchetatori și dus la sediul unității de parchet.

Percheziții au fost făcute în Ilfov, București, Pitești, Galați, Călărași și Giurgiu, 34 de persoane urmând să ajungă la audieri, fiind suspectate de constituire de grup infracțional organizat, spălare de bani, înșelăciune și evaziune fiscală, printre suspecții fiind și Nelu Iordache, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

„Începând cu anul 2011 o societate cumpără, prin diferite persoane, de la persoane vătămate cantități mari de piatră sau alte bunuri, introducând la plată file cec fără acoperire. Mărfurile achiziționate astfel erau livrate către diverși beneficiari, în special către Romstrade și o altă societate, prin intermediul altor două firme, la prețuri mult mai mici decât cele de achiziție”, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Prejudiciul în acest caz este estimat de DIICOT la 13.130.977 de lei.