Nelu Tătaru, despre numărul de paturi de terapie intensivă pentru copiii cu COVID-19 din spitalele românești

Publicat: 17 09. 2020, 15:41
Actualizat: 06 04. 2021, 15:52
Nelu Tătaru, despre numărul de paturi de terapie intensivă pentru copiii cu COVID-19 din spitalele românești / Sursă Foto: Mediafax Foto, Alexandru Dobre

Numărul de paturi de terapie intensivă pentru copii din spitalele românești este de circa 100 de paturi. Potrivit ministrului Sănătății Nelu Tătaru, numărul acestora va fi suplimentat. De asemenea, acesta a spus că numărul de paturi ATI din București este de aproximativ 30.

În București sunt 30 de paturi ATI pentru copii

Potrivit lui Nelu Tătaru, numărul de paturi ATI din București este de aproximativ 30, patru dintre ele fiind pentru nou-născuți.

„În acest moment în București sunt 30 de paturi ATI pentru copii, dintre care patru sunt pentru nou-născuți. La nive național sunt în jur de 67 de paturi. Mai avem în evaluare încă 17 paturi la spitalele județene”, a spus Tătaru.

Chestionat pe tema măsurilor care ar putea fi luate, în contextul bilanțului negativ al cazurilor de OVID-19 înregistrat în ultimele zile, ministrul Sănătății a declarat: „Evoluția ne va arăta măsurile, poate și restrictive, care vor fi impuse. Noi sperăm să menținem acel platou în jur de 1.500-1.600 și evaluarea să o facem nu numai zilnic, săptămânal și la două săptămâni. Efectul școlilor îl vom vedea la sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie”.

„Opinia mea este că măsurile care trebuie respectate sunt masa, distanțarea li dezinfectantul, precum și circuitele pentru intrarea în școală, cât și pe holuri”, a spus Nelu Tătaru, în legătură cu măsurile care trebuie respectate în școli.

Noi detalii despre starea copilului de nouă ani, diagnosticat cu COVID-19. Băiețelul a dezvoltat un sindrom foarte rar, unic în România

Băiețelul de 9 ani din Buzău, confirmat cu COVID-19, se află, în continuare, internat în secția de Terapie Intensivă a Spitalului ”Victor Gomoiu” din București.

Într-o conferință de presă, medicii spun că băiețelul a făcut o infecție bacteriană și a dezvoltat un sindrom inflamator rar. Inițial, părinții lui au fost diagnosticați cu Sars-Cov-2 în Buzău, iar testul copilului a ieșit negativ, însă la sfârșitul săptămânii trecute a început să se simtă rău, astfel că părinții l-au dus într-o unitate medicală de primiri urgențe.

Chiar dacă plămânii lui au fost afectați, el respiră singur și, prin urmare, nu este intubat și ventilat mecanic. Cadrele medicale  de la ”Victor Gomoiu” fac tot posibilul  pentru a-l salva, el fiind îngrijit de o echipă formată dintr-un medic anestezist, neuorolog și pediatru, care, la rândul lor, sunt ajutați de medicii infecționiști de la Matei Balș și Victor Babeș.