Nelu Tătaru: Fiecare donator poate salva viața unui bolnav din România sau din orice altă parte a lumii

Nelu Tătaru: Fiecare donator poate salva viața unui bolnav din România sau din orice altă parte a lumii
Ministrul Sănătății a dat detalii despre motivele impunerii restricțiilor
Publicat: 17/09/2020, 13:43
Actualizat: 17/09/2020, 13:47

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a transmis, în cadrul unei conferințe de presă, un mesaj cu prilejul Zilei Mondiale a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice, marcată în a treia zi de sâmbătă a lunii septembrie.

Donatorii înseamnă viaţă pentru cei aflaţi în suferinţă şi, de aceea, vrem să mulţumim tuturor voluntarilor noştri înscrişi până în prezent în Registrul Naţional de Celule Stem. Fiecare dintre aceştia poate fi perechea salvatoare pentru cineva bolnav din România sau din orice altă parte a lumii. Încurajăm cât mai mulţi români să se alăture registrului. Înscrierea este un gest simplu, dar care poate salva o viaţă. Copiii şi adulţii din România diagnosticaţi cu leucemie sau alte boli grave ale ţesutului sanguin sau ale sistemului imunitar au şanse mai mari atunci când găsesc mai rapid şi mai uşor donatorii, cu ajutorul Registrului Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice (RNDVCSH)”, a explicat Tătaru în mesaj, care a fost prezentat de secretarul de stat Dragoş Garofil, în cadrul unei conferinţe de presă de profil, potrivit Agerpres.

Ministrul sănățășii vrea să scoată la suprafață faptul că orice persoană sănătoasă cu vârsta între 18 şi 45 de ani poate fi un potenţial donator şi poate salva viaţa unui pacient diagnosticat cu o boală de sânge gravă care nu are tratament. România, alături de alte 61 de țări, a deschis și dezvoltat registre ale donatorilor voluntari de celule stem hematopoietice.

„Mulţumesc cadrelor medicale care au continuat activitatea de transplant, chiar în situaţia epidemiologică actuală în care ne aflăm, continuând să salveze vieţi”, a mai transmis Tătaru.

A murit avocatul Cătălin Șerban, infectat cu Covid-19

Avocatul Cătălin Şerban (44 de ani), internat cu Covid-19 pe secţia de Terapie Intensivă a Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara a pierdut lupta cu boala.

Week-end-ul trecut, omul de afaceri Romeo Dunca a anunţat că oferă 10.000 de lei pentru cel care donează plasmă avocatului Cătălin Şerban.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase