New York Times a scris că Papa Francisc a vizitat România, în loc de Ungaria: „Budapesta nu este București”

Publicat: 13 09. 2021, 16:56
Papa Francisc / Sursă Foto: Shutterstock - Ilustrativ

Publicația New York Times a anunţat că Papa Francisc a vizitat România, în loc de Ungaria, după ce jurnaliştii au încurcat capitalele celor două țări.

Suveranul Pontif a sosit în duminică dimineaţă, 12 septembrie 2021, la Budapesta pentru o vizită pastorală de aproximativ șase ore, prima după ce Suveranul Pontif a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

Papa Francisc a făcut duminică o vizită de șapte ore în România”, a scris duminică New York Times în descrierea postării de pe Facebook.

Eroarea a fost adusă la cunoștința ministrului Justiției din Ungaria, Judit Varga, iar aceasta a reacţionat pe pagina ei de Facebook:

„Budapesta nu este București. Dacă cineva va dori să se refere în viitor la New York Times ca la o sursă credibilă de informații, să nu uităm că potrivit paginii de Facebook a acestei publicații, pagină cu 17 milioane (!) de urmăritori, Papa Francisc a fost ieri în România. Și asta nu e o glumă!”.

New York Times a corectat greșeala la mai mult de 14 ore de la distribuirea articolului, iar postarea a indicat de asemenea, că textul a apărut incorect pentru prima dată.