Nicolae Robu, după ce s-a anunțat că Sala Polivalentă cu 16.000 de locuri se face la Timișoara: Sunt bucuros

Publicat: 01 11. 2019, 15:04

„Evident că sunt extrem de bucuros că s-a decis ca Sala Polivalentă de 16.000 de locuri să fie construită la Timișoara. S-a întâmplat firescul, a prevalat rațiunea și eu nu pot fi decât fericit, fericit pentru Timișoara”, a scris Robu pe Facebook.

Primarul adaugă că astfel de obiective de maxim impact, precum o sală polivalentă mare, trebuie rupte de jocurile politice și susținute de toți cei implicați la un moment în actul administrativ național și local deopotrivă, indiferent de poziție – la putere sau în opoziție -. Interesul public trebuie să fie mai important decât orice pentru toți actanții prinși în joc! Cred că ideal ar fi ca cele două instituții de cea mai mare importanță din plan local – Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș- să fie parteneri în administrarea obiectivelor de această factură – marea polivalentă și marele stadion, care și el va trebui construit -, indiferent de culoarea politică dominantă a lor de moment, culoare schimbătoare, oricum, în timp, cum se întâmplă în democrație!”, a scris Robu pe Facebook.

Premierul demis Viorica Dăncilă a spus vineri, într-o conferință de presă la Timișoara, referitor la Sala Polivalentă, că știe despre existența unei dispute.

„Eu cred cu tărie și am avut o discuție în acest sens cu președintele CJ și cu viceprim-ministrul și ministrul Dezvoltării Regionale și cred că locația pentru Sala Polivalentă trebuie să fie în Timișoara. Este reședință de județ și cred că așa este normal și așa se va și întâmpla, din câte am înțeles de la președintele CJ”, a spus Dăncilă.

Astfel, Sala Polivalentă se va construi pe un teren pus la dispoziție de Primăria Timișoara, și nu pe unul al Consiliului Județean, la Giroc.