Nicușor Constantinescu, condamnat la 15 ani de închisoare. Decizia nu este definitivă

Publicat: 29 07. 2016, 16:30

Curtea de Apel București a decis condamnarea în primă instanță a lui Nicușor Constantinescu la 15 ani de închisoare în dosarul în care este acuzat că în calitate de președinte al Consiliului Județean Constanța a autorizat plăți nelegale și a prejudiciat instituția cu peste 30 milioane de lei și statul cu peste un milion de lei. Alături de Constantinescu sunt judecate alte 15 persoane, Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța și două firme. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

În prezent, fostul președinte de consiliu județean execută o pedeapsă de cinci ani de detenție, dispusă de Curtea de Apel Constanța, fiind condamnat pentru că, în perioada 2009 – noiembrie 2013, nu a asigurat finanțarea Centrului Militar Zonal Constanța.

La data de 27 iunie, Nicușor Constantinescu a fost condamnat, în prima instanță, de Tribunalul București, la șase ani de închisoare într-un dosar în care este acuzat că, în calitate de președinte al Consiliului Județean Constanța, a împiedicat controale ale Curții de Conturi , nu prelungit certificate de urbanism și a împiedicat emitere autorizațiilor de construire a unor centrale eoliene, încălcând legea.