Nicușor Dan, despre stimulentul financiar pentru persoanele cu handicap: Au fost semnate ordinele de plată

Publicat: 09 11. 2020, 17:12
Actualizat: 09 11. 2020, 17:14
Nicușor Dan, despre stimulentul financiar pentru persoanele cu handicap: Au fost semnate ordinele de plată / Foto: Shutterstock

Primarul Capitalei anunţă că persoanele cu dizabilităţi vor primi stimulentul financiar în aceste zile. Nicuşor Dan a spus că au fost semnat ordinele de plată şi că plăţile vor fi făcute marţi şi miercuri. Întârzierea plăţii a provocat scandal între politicienii de dreapta şi de stânga.

Primarul Bucureştiului, Nicuşor Dan, a anunţat pe Facebook că problema stimulentului financiar destinat persoanelor cu handicap a fost rezolvată. Edilul şef a dezvăluit faptul că ordinele de plată au fost semnate şi că plăţile vor fi făcute în următoarele două zile.

Informaţie la zi pentru plata stimulentului financiar destinat persoanelor cu handicap: Azi au fost semnate ordinele de plată pentru virarea banilor către destinatari. Posesorii de carduri BCR vor primi marţi banii pe card, iar cei care au carduri la alte bănci, miercuri”, a anunţat primarul Nicuşor Dan, pe Facebook.

Politicienii s-au acuzat între ei pe tema stimulentului. Imediat după alegeri, primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a dat vina pe fostul primar, Gabriela Firea care la rândul ei a spus că Guvernul este vinovat pentru întârziere.

Șeful de la Direcția de Asistență Socială Timiș, reținut pentru luare de mită. Câți bani primea pentru a elibera certificate de handicap

Şeful Serviciului Evidenţă Drepturi Persoane cu Dizabilităţi din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASP) Timiş a fost reţinut, luni, acuzat că lua mită între 2.000 şi 5.000 de euro pentru a include, ilegal, persoane în rândul celor cu handicap.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus urmărirea penală şi reţinerea pentru 24 de ore, luni, a lui Lihor-Laza Laszlo Andras, şef Serviciu în cadrul DGASP Timiş, acuzat de luare de mită în formă continuată.