Nicușor Dan, discuție decisivă cu Ludovic Orban, după închiderea piețelor. “Am convenit acest lucru!” Ce s-a angajat să facă municipalitatea

Publicat: 07 11. 2020, 20:12
Nicușor Dan, primarul Capitalei: „Sistemul termic din București este una din prioritățile mele”

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat că municipalitatea va amenaja piețe volante și spații deschise suplimentare, pentru a veni în ajutorul producătorilor autohtoni.

Primaul Bucureștiului a făcut anunțul în contextul în care Guvernul a anunțat că, de luni, pe piețele care funcționează în spații închise ar urma să fie pus lacătul, in scopul prevenirii si limitării răspandirii coronavirusului.

Pentru a-i ajuta pe producătorii agricoli care nu-și vor putea vinde marfa în piețele închise din Capitală (a căror funcționare va fi temporar suspendată pentru a limita răspândirea COVID-19), municipalitatea bucureșteană va amenaja piețe volante și spații deschise suplimentare”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

Nicușor Dan: “Identificăm locațiile și le anunțăm din timp”

Nicușor Dan nu a luat singur această decizie, ci doar după ce s-a consultat cu Ludovic Orban, premierul României.

Am convenit acest lucru în urma unei discuții telefonice cu premierul Ludovic Orban, ca măsură specială pentru susținerea micilor producători din jurul Bucureștiului și a bucureștenilor care cumpără astfel de produse de pe piața țărănească.

Identificăm zilele viitoare locațiile și le anunțăm din timp. Legumele, fructele și lactatele produse în comunele limitrofe Capitalei trebuie să-și găsească loc în continuare pe piața bucureșteană”, a mai precizat primarul Capitalei.

Ce a declarat, joi, Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că piețele agroalimentare închise, de tip hală, se vor închide pentru cel puțin o lună, măsura luată în scopul limitării răspândirii noului coronavirus.

Spre exemplu, la Bucur Obor au fost în controale de n ori, de fiecare dată nu cred că 20 la sută dintre cei de acolo respectau regulile – portul măştii, distanţa la statul la coadă. Pur şi simplu nu se respectă, acolo parcă e o zonă Zoster (n.r. – afecțiune provocată de un virus pe fondul unui sistem imunitar slăbit) în care… Și chiar sunt evidenţiate în analizele epidemiologilor o rată destul de mare de răspândire în pieţe, pentru că acolo e şi contactul cu banul, dai banul, îţi dă restul. Nu poţi să cumperi cu card, trebuie să dai banul cash”, a explicat premierul.