Nouă autostrăzi la licitație

Publicat: 15 02. 2012, 11:19
Actualizat: 07 03. 2012, 10:01
Romania are la ora actuală în fază de licitație un număr de nouă autostrăzi, potrivit directorului general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale, Mihai Grecu.

Romania are la ora actuală în fază de licitație un număr de nouă autostrăzi, potrivit directorului general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale, Mihai Grecu. Din totalul proiectelor enumerate de acesta, trei sunt de autostrăzi ocolitoare ale unor mari orașe. Primul exemplu dat de Grecu a fost cel al centurii Constanța pentru care s-a finalizat etapa de precalificare depășită de șapte societăți de construcții printre care se numără și un consorțiu de firme din Portugalia.

Din aceeași categorie directorul CNADN a enumerat centura Arad pentru care s-au precalificat patru firme, acestea având la dispoziție 90 de zile pentru pregătirea ofertelor și autostrada de ocolirea a Sibiului pentru care s-a finalizat designul.

Alte patru proiecte mari despre care a vorbit Mihai Grecu au fost autostrada Arad-Timișoara, autostrada Timișoara-Lugoj, autostrada Deva-Oraștie și tronsonul Comarnic-Brașov. Ultimele două autostrăzi aflate în fază de licitație sunt cele care fac legătura între Cernavodă și Medgidia, respectiv Medgidia – Constanța. “Trebuie subliniat faptul că în ultimii 20 de ani în Romania s-au semnat nouă contracte pentru lucrări la autostrăzi, tot atâtea câte se află la ora actuală în licitație. Acestea vor fi semnate într-un viitor apropiat”, și-a încheiat prezentarea Mihai Grecu. (Lucian HAINĂROȘIE)