„Noua Enciclopedie a României” va fi lansată marți, la Academia Română

Publicat: 16 11. 2012, 09:26
Actualizat: 22 08. 2013, 13:48
"Noua Enciclopedie a României", a cărei elaborare a început în urmă cu trei ani, va avea lansarea oficială marți, de la ora 10.00, în Aula Academiei Române, în prezența președintelui instituției, Ionel Haiduc, și a altor membri ai academiei și personalități ale vieții publice.

„Noua Enciclopedie a României”, a cărei elaborare a început în urmă cu trei ani, va avea lansarea oficială marți, de la ora 10.00, în Aula Academiei Române, în prezența președintelui instituției, Ionel Haiduc, și a altor membri ai academiei și personalități ale vieții publice.

Potrivit site-ului Academiei Române, „Noua Enciclopedie a României” este „un proiect deschis”, care a avut, încă de la început, un ecou puternic în mediile academice și universitare.

Începând din 2009 și până în prezent, s-a desfășurat faza pregătitoare a elaborării „Enciclopediei”, în cadrul căreia au avut loc peste 40 de dezbateri și zeci de reuniuni tematice restrânse, consacrate unor capitole principale, ca, de exemplu, apele României, solul, subsolul, populația, patrimoniul cultural și indicatorii statistico-istorici de la 1860 și până în zilele noastre.

La aceste reuniuni au participat peste 300 de personalități ale vieții științifice, culturale și artistice din mai mult de 75 de instituții academice și universitare din țară și din străinătate.

La dezbaterile pentru elaborarea „Noii Enciclopedii a României” au participat, de asemenea, peste 70 de membri ai Academiei Române.

La evenimentul de marți, din Aula Academiei Române, vor participa, alături de membri ai instituției, fostul premier român Petre Roman și foștii președinți Ion Iliescu și Emil Constantinescu.