Nouă permise ridicate, după accidentul de pe A2

Publicat: 07 11. 2016, 13:48

Nouă permise de conducere au fost suspendate pentru încălcarea normelor la regimul rutier de nepăstrare a distanței și neadaptarea vitezei la condițiile de trafic, în total fiind implicate 33 de mașini în accidentul de sâmbătă, au declarat oficiali din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară pentru MEDIAFAX.

Până în prezent au fost expertizate 24 de autoturisme, restul expertizelor fiind în curs de desfășurare. Potrivit sursei citate alți zece șoferi vor fi audiați în cadrul anchetei, examinările medicale de până acum arătând că niciun conducător auto nu a consumat alcool.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară a deschis dosar penal în cazul acestui accident, iar încadrarea este de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, urmând ca în urma anchetei procurorii să stabilească persoana sau persoanele care se fac vinovate de producerea coliziunii. Cauza a fost preluată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași.

Din primele cercetări, a rezultat că principalele cauze ale accidentului în lanț au fost viteza neadaptată condițiilor meteo și nepăstrarea distanței corespunzătoare față de autovehicului din față.

24 de victime sunt internate în continuare în spitale în urma accidentului produs sâmbătă dimineață. Patru dintre victimele accidentului produs pe Autostrada Soarelui se află internate la Spitalul Floreasca, alte șase sunt sub supraveghere medicală la Spitalul Bagdasar Arseni, patru la Spitalul Elias, iar câte trei pacienți la spitalele Pantelimon, Universitar și Sf. Ioan. O singură persoană a rămas internată la Spitalul din Călărași, transmit reprezentanții Ministerului Sănătății.

În carambolul produs sâmbătă dimineață, la kilometrul 67 al Autostrăzii Soarelui, pe sensul de mers către Constanța, patru persoane și-au pierdut viața, 36 au fost rănite, iar 29 de vehicule au fost avariate, acesta fiind considerat cel mai grav accident rutier, din punct de vedere al numărului mașinilor implicate, care a avut loc în România.