Nouă persoane din Republica Moldova, prinse cu țigări de contrabandă de aproape 500.000 lei

Publicat: 20 04. 2013, 16:20
Actualizat: 31 01. 2019, 21:59

Nouă persoane din Republica Moldova sunt cercetate de polițiștii de frontieră din Vaslui pentru contrabandă și trecere ilegală a frontierei, după ce au fost prinse când transportau cu o barcă, peste râul Prut, aproximativ 50.000 de pachete de țigări în valoare de aproape 500.000 de lei.

Cei nouă cetățeni din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 19 și 23 de ani, au fost prinși vineri, în urma unei acțiuni comune a polițiștilor de frontieră români și moldoveni.

Aceștia transportau, cu ajutorul unei bărci de cauciuc, peste râul Prut, din Republica Moldova în România, 37 de colete conținând 49.970 de pachete de țigări marca Doina, cu timbru de acciză Republica Moldova, în valoare de 499.700 de lei, se arată într-un comunicat de presă de sâmbătă al Poliției de Frontieră Iași.

Polițiștii de frontieră de la STPF Vaslui au deschis un dosar penal pe numele celor nouă tineri din Republica Moldova, pentru trecere ilegală a frontierei de stat și contrabandă. Cele aproape 50.000 de pachete de țigări de contrabandă au fost confiscate, fiind introduse în camera de corpuri delicte a STPF Vaslui, a precizat sursa citată.

Acțiunea a fost organizată în baza unor informații deținute de polițiștii de frontieră de la Biroul Combaterea Migrației Ilegale și a Infracționalității Transfrontaliere al STPF Vaslui și de cei de la Direcția Regională Leova din Republica Moldova.

Cercetările în acest caz continuă în comun cu polițiștii de frontieră din Republica Moldova.