Nu e de glumă! Pasageri amendați cu 1.000 de dolari pentru că au refuzat să poarte mască în avion

Publicat: 05 09. 2020, 12:37
Actualizat: 05 09. 2020, 12:37
Nu e de glumă! Pasageri amendați cu 1.000 de dolari pentru că au refuzat să poarte mască în avion

Doi pasageri ai unui avion au fost amendați cu 1.000 de dolari din cauza faptului că au refuzat să poarte mască pe durata călătoriei. Totul s-a întâmplat în Canada, una dintre țările care a avut serios de suferit din cauza coronavirusului.

De precizat că acestea sunt primele astfel de sancțiuni după ce Canada a stabilit ca obligatorie purtatea măștii la bordul avionului. Masca poate fi dată jos doar atunci când pasagerul consumă, bea sau ia medicamente.

Incidentele au avut loc în lunile iunie și iulie pe zborurile interne ale WestJet, unul între Calgary și Waterloo, Ontario, celălalt între Vancouver și Calgary.

În ambele cazuri, echipajul (…) a cerut în mod repetat oamenilor să poarte măști în timpul zborurilor și în ambele cazuri oamenii au refuzat”, au precizat autoritățile.

Avion întors din drum. Din nou, pasageri recalcitranți

În iulie, mai mulţi pasageri, care călătoreau pe ruta Atlanta-Detroit, au refuzat să poarte mască în timpul zborului, motiv pentru care piloţii au decis să întoarcă avionul din drum şi să aterizeze pe aeroportul de unde abia decolaseră.

Un purtător de cuvânt al companiei Delta a declarat că zborul a fost întârziat din cauza unor pasageri care au refuzat să urmeze instrucţiunile echipajului”.

Incidentul nu este unul singular, compania americană raportând mai multe situaţii asemănătoare.

Delta are o politică proprie strictă în ceea ce priveşte purtatul măştii de protecţie în aeronave, iar începând cu această săptămână, pasagerii care suferă de anumite boli şi nu pot purta mască trebuie să fie evaluaţi medical, în mediul virtual, înaintea zborului. Dacă acest lucru nu este posibil, operatorul le cere pasagerilor să ia în calcul anularea călătoriei.

Încurajăm clienţii care nu pot purta mască de protecţie să reconsidere situaţia. Dacă decid să călătorească, sunt bine-veniţi la bordul aeroanvelor noastre după completarea unei consultaţii virtuale, pentru a ne asigura că toată lumea este în siguranţă. Nu există ceva mai important decât sănătatea”, se arată într-un comunicat emis de Delta.