Comandantul suprem al Forțelor Aliante în Europa, despre România: „Această mare naţiune este esenţială pentru securitatea regiunii Mării Negre”

Comandantul suprem al Forțelor Aliante în Europa, despre România: „Această mare naţiune este esenţială pentru securitatea regiunii Mării Negre”
Generalul Tod D. Wolters a fost decorat de către ministrul Apărării, Nicolae Ciucă / Foto: Nicolae Ciucă / Facebook
Publicat: 05/09/2020, 11:51
Actualizat: 06/04/2021, 16:09

Comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa, generalul american Tod D. Wolters, a apreciat, vineri, în cadrul unei vizite în țara noastră, rolul extrem de important al României în cadrul Alinaței.

Comandantul Suprem al Forțelor Aliate din Europa, generalul Tod D. Wolters, a precizat, vineri, că România are un rol cheie pentru Alianța Nord-Atlantică și pentru securitatea din zona Mării Negre, pe toate cele trei componente – terestră, aeriană și maritimă, exemplificând prin rolul important al Brigăzii Multinaționale în cadrul eforturilor Alianței de întărire a părții de sud a flancului estic, prin misiunile navale din Marea Neagră și prin cele de poliție aeriană, potrivit Caleaeuropeana.ro.

“Suntem foarte mândri de naţiunea dumneavoastră şi de NATO pentru eforturile făcute ca această criză sanitară să nu devină o criză de securitate. După cum ştiţi, România joacă un rol cheie extraordinar pentru întreaga Alianţă. Această mare naţiune este esenţială în ceea ce priveşte contribuţia sa la securitatea regiunii Mării Negre. La sol, prezenţa înaintată a NATO este construită în jurul Brigăzii Multinaţionale conduse de România.

„În Marea Neagră, participarea ţării dumneavoastră în exerciţii comune şi patrule maritime contribuie la securitatea şi vigilenţa NATO”

În Marea Neagră, participarea ţării dumneavoastră în exerciţii comune şi patrule maritime contribuie la securitatea şi vigilenţa NATO. În aer, misiunea de Poliţie Aeriană pe teritoriul României întăreşte apărarea colectivă la nivelul NATO, demonstrând coeziunea NATO pentru implementarea conceptelor de apărare şi descurajare”, a precizat generalul Tod D. Wolters, vineri, în cadrul unei conferințe de la București.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase