Număr impresionant de copii înscriși în clasa pregătitoare, în doar două zile

Publicat: 09 03. 2018, 21:38

Dintre acestea, 28.112 cereri, adică 89%, vizează copii cu vârsta de 6 ani (împliniți până la data de 31 august 2018, inclusiv), iar 3.489 de cereri, adică 11%), copii cu vârsta de 6 ani (împliniți începând cu data de 1 septembrie 2018).

În prima etapă, părinții sau tutorii legali își pot înscrie copiii până în data de 26 martie, inclusiv, potrivit Ministerului Educației Naționale.Cererea-tip se poate completa la secretariatul unității de învățământ la care părintele dorește înscrierea copilului sau online, în interiorul perioadelor din calendarul aprobat de Ministerul Educației Naționale. Validarea cererilor-tip completate online este obligatorie și se realizează în unitatea de învățământ aleasă pentru înscriere, în prezența părintelui și a cel puțin unuia dintre membrii comisiei, zilnic, între orele 8 – 18:00 (luni-vineri).

În data de 30 martie, vor fi afișate, atât în unitățile de învățământ, cât și pe site-urile acestora și ale inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, copiii înmatriculați, informații privind numărul locurilor rămase libere și lista copiilor neînscriși după prima etapă.

A doua etapă va avea loc în perioada 12 -18 aprilie.

Rezultatele vor fi afișate în data de 23 aprilie.

Între 24 aprilie și 4 mai, inspectoratele școlare vor soluționa toate cazurile nerezolvate după finalizarea etapei a doua.