Numărul deceselor cauzate de virusul gripal, în creștere. Alte două persoane au murit din cauza bolii

Publicat: 19 03. 2018, 14:20

Potrivit INSP, una dintre victime este o fetiță de 3 ani din județul Botoșani, fără alte probleme medicale cunoscute, însă nevaccinată, care a decedat pe 17 martie. A doua victimă este o femeie de 40 de ani din județul Tulcea, care avea și alte probleme medicale și nu era vaccinată antigripal.

De la deputul sezonului 2017-2018, au murit 104 de persoane din cauza virusului gripal.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, săptămâna trecută, că specialiștii nu consideră, deocamdată, că ar fi vorba despre o epidemie.

„Din păcate, așa cum am mai afirmat, este trist când moare cineva și am mai spus că nu Ministerul Sănătății declanșează epidemia, ci specialiștii. Specialiștii spun că nu este vorba despre o epidemie, ci o circulație mai intensă a virusului gripal. Dar e trist când se moare”, a afirmat ministrul Sănătății.

De asemenea, INSP precizează că activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie în București, județul Brașov și județul Sibiu, cu menținerea răspândirii în regiunea de centru și cu focare locale și cazuri sporadice în unele județe.

Până la dată de 11.03.2018 au fost vaccinate antigripal 1.001.230 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.