Nuțu Cămătaru a fost eliberat condiționat din Penitenciarul Găești

Publicat: 12 03. 2019, 15:18

This browser does not support the video element.

Potrivit portalului instanțelor, Judecătoria Găești „admite propunerea de liberare condiționată formulată de Comisia de liberare condiționată din cadrul Penitenciarului Găești pentru condamnatul Balint Ion, Dispune liberarea condiționată a condamnatului Balint Ion”.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că Ion Balint, cunoscut drept Nuțu Cămătaru, va fi pus în libertate, după ce sentința dată de instanță nu a fost contestată. 

Cămătaru a fost transferat de curând la Penitenciarul Găești de la cel din Ploiești.

Acesta era închis din octombrie 2018 pentru șantaj, având o pedeapsă de 5 ani și 11 luni de închisoare. În data de 8 octombrie 2018, magistrații Curții de Apel Ploiești au admis cererea de contopire a pedepselor formulată de Ion Balint, cunoscut ca Nuțu Cămătaru.

„Dispune anularea Mandatului de executare a pedepsei închisorii (…) al Curții de Apel București – Secția I Penală și a Mandatului de executare a pedepsei închisorii (…) al Judecătoriei Sector 4 București și emiterea unui nou mandat de executare a pedepsei închisorii pentru pedeapsa rezultantă de 5 ani și 11 luni închisoare, la rămânerea definitivă a prezentei sentințe”, se arată în sentința dată la începutul lunii octombrie.