O asistentă de la Matei Balș spune că în salonul unde a izbucnit incendiul nu exista nicio aerotermă

Publicat: 30 01. 2021, 16:46
Actualizat: 06 04. 2021, 15:07
Rudele victimelor din tragedia de la Matei Balş” cer despăgubiri spitalului și statului român Sursă foto

După audierile care au avut loc sâmbătă în cazul incendiului care a izbucnit vineri la Spitalul Matei Balș, o asistentă din cadrul unității medicale a recunoscut că în salonul din care a izbucnit focul era frig, dar nu exista vreo aerotermă, așa cum se credea inițial.

„Nu era aerotermă”

Potrivit spuselor asistentei medicale de la Matei Balș, în salonul unde a izbucnit incendiul de ieri nu era nicio aerotermă.

„Nu aveam căldură suficientă. Nu era aerotermă. Era frig în salon”, le-a spus asistenta jurnaliștilor.

Mărturii teribile ale polițiștilor care au sărit în foc după pacienții de la „Matei Balș”. „Am intrat într-un cub de fum negru!”

La scurt timp după ora 5.00, când s-a dat alarma, pe lângă echipajele de pompieri și paramedici, în fața spitalului au ajuns, imediat, cu toate forțele disponibile la acel moment, polițiștii Secțiilor 6 și 7, dar și de Brigada de Poliție Rutieră.

Fără să țină cont de riscuri, în condițiile în care focul nu era stins, iar în saloane se aflau persoane infectate cu COVID-19, mai mulți polițiști au intrat în clădire, fără echipament de protecție.

Potrivit unor surse din Poliție, aceștia au povestit că prima impresie pe care au avut-o în momentul în care au pășit în pavilionul morții, a fost că se află prinși într-un „cub de fum negru”.