O bacterie ucigașă face victime printre copiii din Regatul Unit. În doar câteva zile s-au înregistrat 4 decese din cauza infecției cu Streptococ A

Publicat: 02 12. 2022, 18:13
Sursă Foto - Facebook

Patru copii au murit după ce s-au infectat cu Streptococ A. Această infecție bacteriană din Regatul Unit pare că se instaurează printre cei mici, iar medicii sunt îngrijorați cu privire la numărul victimelor într-un timp atât de scurt.

Un streptococ ucigaș face victime printre elevii din Regatul Unit, unde în doar patru zile au fost înregistrare 4 decese.

Agenția pentru Securitatea Sănătății din Regatul Unit a transmis vineri, 2 decembrie, că un elev de la St John s School din vestul Londrei, a murit din cauza infecției bacteriene, în timp ce părinții unui băiețel de patru ani din Buckinghamshire au susținut că fiul lor a murit tot din cauza acestei bacterii.

De asemenea, un alt elev de la o școală primară a murit și el.

Săptămâna trecuta, un copil de doar șase ani a murit după un focar în care același tip de bacterie se instaurase la o școală din Surrey.

„Totul s-a întâmplat atât de brusc”

Medicii au observat o ușoară creștere a cazurilor de streptococ A, care poate provoca scarlatina, deși șansele să existe astfel de complicații sunt destul de mici.

„Totul s-a întâmplat atât de brusc”, au spus medicii.

Suntem extrem de întristați să auzim despre moartea unui alt copil, iar gândurile noastre sunt la familia lor, prietenii și comunitatea școlară”, a spus Dr. Yimmy Chow, consultant pentru protecția sănătății la UKHSA

Streptococul este o bacterie care afectează tractul respirator superior și în același timp, poate determina infecții la acest nivel, ca otita, pneumonia, meningita.

În general, această bacterie se lipește de copiii între 6 luni și 5 ani, potrivit Theguardian.com.