O biserică din Prahova se poate lăuda cu un tonomat pentru lumânări sau tămâie: „Oamenii nu pleacă de la serviciu ca să vină la cimitir”

Publicat: 11 04. 2018, 11:52

Preotul paroh al Bisericii „Nașterea Maicii Domnului”, Radu Nicolae, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că „tonomatul”, pe care l-a numit autoservire de lumânări, este amplasat la intrarea în cimitir. Ideea i-a venit după ce a observat că mulți credincioși veneau la morminte după ce locul în care se vând lumânările în biserică se închidea.

„La biserică este program de opt ore. E același program ca peste tot. Oamenii nu pleacă de la serviciu ca să vină la cimitir. Vin după serviciu, după ce trec pe la piață. După programul lui vine. Și când vin pangarul e închis”, a spus preotul paroh.

Astfel că, preotul a decis să amplaseze „tonomatul”, care deocamdată este împrumutat.

„Este extrem de practic. E ceva inedit. El nu e achiziționat, e împrumutat și chiar mă gândesc să cumpăr unul. Vindem lumânări, candele, tămâie, cărbuni, ce punem la pangar. Enoriașii au avut o atitudine pozitivă. Avem și capelă. Vin oamenii și stau și noaptea. Iau lumânări de aici”, a declarat Radu Nicolae.

Potrivit preotului, de când există „tonomatul”, vânzările au crescut.

La aparatul respectiv, o candelă mică este vândută cu 3 lei, una mare cu 9 lei, iar pachetul de tămâie costă 4 lei. Aparatul nu dă, însă, rest.