O BOMBĂ A EXPLODAT sub o mașină de lux la Oradea

Publicat: 14 05. 2012, 15:08
Actualizat: 07 01. 2013, 00:17

Un autoturism Audi A8 care i-a aparținut liderului unei grupări de contrabandă cu țigări ce ar fi produs un prejudiciu de câteva milioane de euro a explodat în centrul municipiului Oradea, surse judiciare afirmând că deflagrația ar fi fost provocată de un dispozitiv artizanal montat sub mașină.

Explozia s-a produs în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 03.00, în parcarea de lângă sediul agenției Tarom, transmite corespondentul MEDIAFAX.

sursa foto spinul.ro

sursa foto spinul.ro

Mai multe echipaje de polițiști, însoțiți de câini, pirotehnicieni și criminaliști cercetează împrejurările în care s-a produs explozia, în urma căreia au fost distruse rezervorul de combustibil, parbrizul și luneta mașinii, dar și două geamuri ale sediului agenției Tarom.

Potrivit unor surse judiciare, primele cercetări arată că explozia mașinii a fost provocată de un dispozitiv artizanal montat sub vehiculul care aparține unei tinere, aceasta fiind acum audiată de anchetatori la sediul Poliției Bihor.

Sursele citate afirmă că autoturismul a aparținut, însă, până de curând, lui Romeo Păcurar, lider al unei grupări de contrabandă cu țigări.

Procurorii Direcției de Combatere a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au stabilit că Romeo Păcurar a făcut peste 50 de transporturi cu țigări de contrabandă, în valoare de peste 10 milioane de euro. El a fost trimis în judecată în mai multe dosare penale, pentru contrabandă, înșelăciune, evaziune fiscală și spălare de bani. Într-unul dintre dosare, alături de Păcurar a fost învinuit și fostul șef al Vămii Salonta Gabriel Bar. Acesta e acuzat că ar fi supervizat personal ieșirea camioanelor, având sarcina să-i avertizeze pe traficanți în cazul unor controale. Dosarul este pe rolul Curții de Apel Oradea.