O carte de condoleanțe, deschisă la Ambasada Palestinei în memoria civililor morți în protestele de la frontiera Fâșiei Gaza cu Israel

Publicat: 22 05. 2018, 11:24

„Ca urmare a tragicelor evenimente și a masacrului atroce al armatei de ocupație israeliană asupra populației civile palestiniene în care au fost ucisi la data de 14.05.2018 64 de civili palestinieni și au fost răniti peste 2500, zilele de 15, 16 si 17 mai au fost declarate zile de doliu national. O carte de condoleante va fi deschisa la sediul ambasadei noastre din Str. Cpt.Av. Marasoiu Gheorghe nr. 11, Sector 1, Bucuresti in ziua de 22.05.2018 in intervalul orar 11.00 – 14.00”, transmite Ambasada Palestinei printr-un comunicat de presă.

Proteste au avut loc chiar în ziua inaugurării Ambasadei SUA la Ierusalim, România având reprezentant la ceremonie.

Ambasadorul palestinian în România, Fuad Kokaly, rechemat recent la Ramallah, a declarat, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că decizia guvernului român de a adopta un memorandum privind relocarea ambasadei este surprinzătoare și că întotdeauna vor exista interese în politică.

„Toți ambasadorii palestinieni din țările europene care au participat la deschiderea ambasadei SUA la Ierusalim au fost rechemați la Ramallah”, explică ambasadorul Statului Palestina la București, Fuad Kokaly.

Diplomatul a fost rechemat în data de 16 mai și nu a revenit în România nici la această dată.