O elevă din Suceava a luat nota 5,40 la evaluare. Surpriza pe care a avut-o după contestație: „A fost un șoc pentru ea. Cum e posibil așa ceva?”

Publicat: 02 07. 2015, 16:50
Actualizat: 03 08. 2015, 22:52

This browser does not support the video element.

Rezultatele inițiale ale evaluării i-au adus elevei o notă excelentă la matematică – 9,65, dar nu și la limba română, unde a fost „notată” cu 5,40, scrie monitorulsv.ro. Fata a depus contestație, iar de la 5,40, lucrarea la limba română a ajuns să fie notată cu 9,80, recorectarea aducându-i elevei 4,4 puncte în plus față de nota inițială.

„Fata învață bine, este o elevă de nota 10. Până când s-au afișat rezultatele finale a plâns mult, a fost un șoc pentru ea. Cum e posibil așa ceva, dacă lucrarea a fost de 10? Noi am avut curaj și am depus contestație, dar ce se întâmpla dacă nu făceam?

Cine a greșit să răspundă. Fata a suferit prea mult, nu se poate așa ceva”, a declarat indignat tatăl fetei.

Greșeala care ar fi putut să o coste întregul viitor

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Suceava au transmis că au cunoștință de această situație, explicând că nota a fost transcrisă GREȘIT de pe lucrare în catalogul electronic.

„Eleva a avut pe teză nota de 9,40. Aceasta a fost greșit consemnată în aplicația electronică, unde a fost trecută nota 5,40. Ulterior, după rezolvarea contestației, când s-a dorit transcrierea notelor finale, s-a observat greșeala din aplicație. Lucrarea a fost evaluată la un centru din Vatra Dornei, iar comisiei, președintelui și informaticianului, i s-a solicitat notă explicativă”, a precizat insp. Mariana Drumea, purtător de cuvânt al IȘJ Suceava.