O fată de 12 ani din Vaslui ar fi fost violată de asistentul maternal. Soția acestuia a încercat să se sinucidă

Publicat: 22 08. 2019, 18:13

Femeia de 44 de ani, din localitatea vasluiană Giurcani, care a vrut să își pună capăt zilelor, le-a spus medicilor că a recurs la acest gest de supărare, pentru că soțul ei, împreună cu care îngrijește două fetițe luate în plasament, ar fi abuzat-o sexual pe una dintre minore.

„Prima dată a fost o solicitare pentru o femeie de 44 de ani, care a luat mai multe pastile, pacienta nu punea probleme. Pe timpul transportului, întrebată de medic ce a determinat-o să facă acest gest, a spus că a încercat să se sinucidă pentru că soțul ei a abuzat-o aseară și de mai multe ori pe una dintre fetele pe care le au în plasament. Echipajul a anunțat poliția și colegii din dispecerat și o a doua ambulanță a plecat spre Giurcani, pentru a transporta minora care rămăsese acasă, cea care ar fi fost abuzată, la spital, pentru investigații”, a declarat Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Vaslui.

Cea de-a doua fată a venit direct la spitalul din Bârlad, cu soțul femeii, în urma ambulanței.

Poliția, sesizată de medicul de la ambulanță, a trimis un echipaj la spital, care l-a ridicat pe bărbat și l-a dus la audieri.

„Am fost sesizați de un medic de la Ambulanță despre faptul că o fată de 12 ani a fost abuzată de un bărbat care o avea în asistență maternală. Se fac cercetări într-un dosar de viol”, a spus Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Bărbatul este acum audiat de polițiști.

A fost alertată și Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, iar polițiștii au cerut un psiholog care să participe la audierea minorei.

„Cei doi soți erau asistenți maternali din 2006, doamna avea fetița de 14 ani, iar el pe cea de 12. Victima agresiunii ar fi fetița cea mai mică. Acest caz nu este similar cu altele, este o evoluție spontană, pe parcusul acestei zile s-a petrecut tot incidentul. Din documentele pe care le avem, din monitorizarea asistenților maternali nu există antecedente care să atragă suspiciuni de acest gen”, a declarat Ionuț Dănilă, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Cele două fete au fost mutate într-un centru specializat și vor primi consiliere psihologică.