O femeie cercetată pentru proxenetism în dosarul lui Sile Cămătaru s-a aruncat de la etajul 6

Publicat: 13 11. 2014, 15:19
Actualizat: 14 11. 2014, 16:19

Potrivit surselor citate, Lucia Estera Schwartz era cercetată sub control judiciar în dosarul de proxentism în care Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, a fost arestat preventiv la sfârșitul săptămânii trecute.

Femeia a fost reținută pentru 24 de ore și ulterior eliberată, după ce magistrații Judecătoriei Sectorului 1 au respins propunerea procurorilor de arestare preventivă.

După punerea femeii în libertate, procurorii au contestat hotărârea la Tribunalul București, termenul fiind stabilit pentru joi.

Conform anchetatorilor, Lucia Estera Schwartz și-a sunat avocatul în cursul zilei de miercuri, iar din discuția cu acesta nu a reieșit că ar fi fost în depresie.

Cu toate acestea, în noaptea de miercuri spre joi, ea s-a aruncat de la etaj, în timp ce se afla în casă împreună cu mama ei.

Dosarul a fost preluat de ofițerii Biroului morți suspecte din cadrul Serviciului Omoruri.

Vasile Balint și alți trei suspecți au fost arestați preventiv, în 8 noiembrie, de Judecătoria Sectorului 1, pentru proxenetism. În cazul altor 19 persoane reținute, instanța a dispus măsura arestului la domiciliu sau controlul judiciar.

În acest dosar, anchetatorii au făcut percheziții în București și nouă județe, la locuințele unor suspecți de proxenetism și la cazinouri din Capitală, unde aceștia ar fi racolat clienți, majoritatea cetățeni străini, de la care ar fi cerut între 100 și 700 de euro în schimbul unor acte sexuale cu prostituate.