O femeie-pilot a murit într-un accident. Raliul Cupa VTM Hunedoara-Hășdat, suspendat

Publicat: 07 07. 2012, 18:22
Actualizat: 10 12. 2013, 16:38

Raliul Cupa VTM Hunedoara-Hășdat, programat să se desfășoare sâmbătă, a fost suspendat după ce o femeie-pilot a murit într-un accident produs în timp ce se afla în recunoașterea traseului, pe care o realiza pe cont propriu, nefiind vorba de recunoașterea oficială.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Hunedoara, agentul șef Adriana Voinea, accidentul s-a produs vineri seară, când tânăra conducea cu viteză pe șoseaua care leagă Hunedoara de localitatea Silvaș, transmite corespondentul MEDIAFAX.

sursa foto opiniatimisoarei.ro

„Accidentul s-a petrecut în afara unui concurs, însă tânăra le spuse prietenilor că merge în recunoașterea traseului pe care urma să-l parcurgă în timpul raliului. A rulat cu viteză, iar într-o curbă a pătruns pe contrasens și s-a izbit de un alt autovehicul care circula regulamentar. În urma impactului, pilotul de raliu a decedat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

În urma accidentului, organizatorii raliului au decis suspendarea concursului.

„Recunoașterea traseului urma să aibă loc sâmbătă dimineața, înainte de start. Toți piloții rulau atunci, când circulația era oprită. Tânăra în vârstă de 33 de ani semnase un acord standard că va respecta regulile și va face recunoașterea traseului atunci. Ea știa că se expune dacă rulează cu viteză pe traseu în afara concursului, în condiții de circulație normală. Ne pare rău de ce s-a întâmplat și am suspendat concursul”, a declarat unul dintre organizatorii concursului, Ioan Ștaier.

Daniela Zaharie, în vârstă de 33 de ani, urma să participe la Cupa VTM Hunedoara-Hășdat.