O femeie supraponderală a căzut din pat, dar a refuzat să meargă cu ambulanța la spital. După trei ore a murit

Publicat: 09 06. 2015, 20:53
Actualizat: 04 08. 2015, 20:57
SINUCIDERE. Scrisoarea de adio lăsată de Robert, tânărul steward din Iași care și-a pus capăt zilelor / Sursă Foto: Mediafax Foto

Potrivit reprezentanților Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Bacău, prima intervenție a echipajului medical, sprijinit de pompierii militari, a avut loc, luni, în urma unui apel la numărul de urgență 112 făcut de rudele unei femei din Comănești, în vârstă de 72 de ani și supraponderală, care a căzut din pat în propria locuință, transmite corespondentul MEDIAFAX.

După ce a fost urcată în pat și a primit îngrijiri medicale, bătrâna ar fi refuzat să meargă cu ambulanța la spital. După aproximativ trei ore, echipajul medical al SAJ Bacău a fost solicitat din nou la aceeași femeie, care căzuse pentru a doua oară din pat și acuza dureri de picior.

„Pacienta a fost urcată în pat cu sprijinul pompierilor, de această dată însă dorind să fie transportată la spital, după ce, la prima intervenție a echipajului medical, refuzase pe bază se semnătură. Însă, în scurt timp, femeia a intrat în stop cardio-respirator și, în ciuda manevrelor de resuscitare, nu s-a reușit repornirea activității cardiace, fiind declarat decesul”, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, directorul medical al SAJ Bacău, Adrian Colibaba.

Cauza morții femeii va fi stabilită în urma autopsiei făcute de Serviciul de Medicină Legală Bacău.