O fetiță de 13 ani a ajuns la spital după ce a fost lovită cu un scaun în spate de către un coleg

Publicat: 28 04. 2014, 15:34
Actualizat: 26 03. 2019, 15:24

Inspectorul șef adjunct al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Timiș, Aura Danielescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că incidentul a avut loc într-o pauză, fiind implicați doi elevi – un băiat și o fată în vârstă de 13 ani din clasa a VII-a.

„Cei doi copii s-au bătut. Băiatul a ridicat un scaun și a lovit-o pe fată în zona inghinală și în spate, fata fiind transportată la Spitalul de Copii. Am vorbit cu medicii de acolo, i s-au făcut fetei investigații și nu are leziuni, dar urmează să i se facă o ecografie pentru a se identifica eventuale leziuni interne. Urmează să stabilim și de la ce a pornit cearta între cei doi”, a spus Aura Danielescu.

Ea a afirmat că elevul agresor nu este la prima abatere și că are deja nota scăzută la purtare, urmând să primească acum o altă sancțiune.

„Am luat legătura cu conducerea școlii și le-am transmis să ia măsurile legale, ținând cont de gravitatea faptei săvârșite de elev. Deoarece deja are nota scăzută la purtare, acesta riscă să fie eliminat de la cursuri pentru trei- cinci zile. Dacă se va lua această decizie, băiatul va veni la școală în intervalul în care este sancționat, dar va fi pus să desfășoare alte activități”, a adăugat Aura Danielescu.

Totodată, băiatul va beneficia și de consiliere psihologică.