O fetiță de numai trei luni a murit în urma unui stop cardio-respirator

Publicat: 10 04. 2015, 14:57

Șeful Serviciului de Ambulanță Galați, dr. Mihai Polinschi, a declarat că, în noaptea de joi spre vineri, a fost primit un apel prin care s-a solicitat intervenția unui echipaj medical în localitatea Băneasa pentru salvarea unei fetițe, în vârstă de trei luni, care nu mai respira, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cadrele medicale sosite la fața locului au constatat că fetița se afla în stop cardio-respirator și au început efectuarea manevrelor de resuscitare care s-au derulat timp de 50 de minute, însă fără succes.

Trupul neînsuflețit al copilei a fost transportat ulterior la spitalul din orașul Târgu Bujor și preluat de către medicii legiști în vederea efectuării necropsiei pentru stabilirea cauzelor care au condus la decesul micuței.

Mama copilei le-a spus medicilor că, la un moment dat, în timp ce o legăna pe micuță, a observat că aceasta nu mai respiră.

Medicii de pe ambulanță suspectează că fetița suferea de o bronho-pneumonie, afecțiune care i-ar fi putut provoca stopul cardio-respirator, însă sunt așteptate concluziile raportului medico-legal.