O infirmieră din Turda a fost înjunghiată de un pacient

Publicat: 29 01. 2013, 12:58
Actualizat: 27 03. 2019, 18:47

O infirmieră de la Spitalul Municipal Turda a fost înțepată cu un cuțit în abdomen de către un pacient. Poliția Județeană Cluj a deschis o anchetă  după acest incident. Cadrul medical fiind în prezent internată, iar bolnavul fiind transferat la Clinica de Psihiatrie, informează MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Cluj, Adnana Ilieș, a declarat corespondentului Mediafax că o infirmieră de la Spitalul Municipal Turda a fost înțepată cu un cuțit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de un pacient care voia să plece acasă.

„Poliția a deschis un dosar penal pentru lovire sau alte violențe pe numele bărbatului care a înțepat cu cuțitul o infirmieră. Viața femeii nu a fost pusă în pericol”, a spus Ilieș.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Turda, Maria Kadar, a declarat corespondentului MEDIAFAX că infirmiera este internată în spital, în timp ce bărbatul a fost transferat la Clinica de Psihiatrie din Cluj.

„Pacientul și-a împachetat lucrurile să meargă acasă. Personalul medico-sanitar și auxiliar a încercat să-l oprească, în acel moment din pantaloni a scos un cuțit și a agresat infirmiera de serviciu. Aceasta a suferit o plagă înjungiată nepenetrantă în zona abdominală. Starea femeii este stabilă, aceasta primind îngrijiri medicale de urgență și fiind internată, ulterior, la spital. Bărbatul era internat în secția medicală suferind de ischemie a membrului inferior și sindrom psiho-organic deteriorativ (Alzheimer – n.r.)”, a declarat Kadar.

Personalul medical al spitalului a chemat imediat Poliția, iar bărbatul a fost transferat la Clinica de Psihiatrie din Cluj.