O locomotivă s-a răsturnat în județul Brașov, după ce conductorul a coborât să-și facă nevoile. VIDEO

Publicat: 19 06. 2012, 13:22
Actualizat: 22 08. 2012, 19:14

This browser does not support the video element.

UPDATE 12.00 Mecanicul locomotivei care s-a răsturnat, marți dimineață, în apropierea Gării Timișul de Jos (Brașov), nu se afla în locomotivă, el coborând, fără a o asigura, pentru a face verificări, iar în acest timp vehiculul s-a pus în mișcare.

Mecanicul a vrut să verifice ceva la vehicul și a coborât, în stația Dârste, fără a asigura locomotiva, iar aceasta s-a pus în mișcare, potrivit unor surse din cadrul Poliției Transporturi Feroviare Brașov.

Locomotiva a prins viteză foarte mare, de peste 100 de kilometri la oră, iar într-o curbă s-a răsturnat în afara liniilor și a rupt doi stâlpi. În urma incidentului nu au existat victime, fiind o zonă fără locuințe.

În prezent, polițiști și reprezentanți ai CFR fac cercetări și măsurători, urmând ca locomotiva să fie ridicată de o macara.

Potrivit comisarului-șef Valentin Nechita de la Poliția Transporturi Feroviare Brașov, locomotiva nu avea atașate vagoane și aparține unui operator feroviar privat.

În jurul orei 7.30, locomotiva s-a răsturnat într-o curbă la intrarea în triajul Gării Timișul de Jos, târându-se pe o distanță de câteva zeci de metri, și a rupt doi stâlpi de electricitate.

În urma incdentului traficul feroviar nu a fost blocat întrucât locomotiva circula pe o linie secundară.

La fața locului se află mai multe echipe de cercetare de la CFR și Poliție, precum și echipaje ISU care asigură măsurile de protecție. Conducătorul locomotivei, aflat în stare de șoc, este în acest moment anchetat de procurorii de pe lângă Curtea de Apel Brașov. Bărbatul le-a povestit acestora că a alergat după locomotivă și a mers după ea, atunci când a văzut că a pornit înapoi spre Brașov.

La locul incidentului se află și o echipă de la Electrificare CFR care remediază problema apărută după ruperea celor doi stâlpi de electricitate.