O mânăstire organizează un concurs cu premii în bani. Tema este un eseu despre ora de religie. Care sunt cerințele și sumele oferite

Publicat: 04 03. 2015, 14:28

Concursul este organizat de Mânăstirea Sihăstria Putnei situată în nordul Bucovinei, la 4 km de Mănăstirea Putna.

„Mănăstirea noastră organizează un concurs cu premii pentru cel mai frumos eseu cu tema ‘De ce este importantă ora de Religie pentru mine?’. Pe cine invităm să participe?Toți elevii care îndrăgesc ora de Religie și care vor să împărtășească și cu alții aprecierile lor. Concursul se va realiza pe ciclurile de învățare (clasele I-IV; V-VIII; IX-XII)”, se precizează în anunțul postat pe pagina de Internet a mânăstirii.

Potrivit anunțului, elevii trebuie să realizeze un eseu cu tema tema „De ce este importantă ora de Religie pentru mine?”, în care „argumentele să fie exprimate cât mai frumos și mai convingător”.

Eseurile trebuie trimise  prin poștă sau email la Mănăstirea Sihăstria Putnei, data limită de primire a lor fiind 5 aprilie 2015 (Duminica Floriilor).

Lucările vor fi evaluate de „un colectiv de părinți din mănăstire și profesori/învățători din zonă”.

Premierea va avea loc în prima zi de Paști, 12 aprilie 2015, la finalul slujbei numită „a doua Înviere” (slujba începe la orele 13.00).

„Se vor acorda câte trei premii pentru fiecare din cele trei cicluri de învățământ (primar, gimnazial, liceal), astfel: premiul I – 700 lei, premiul al II-lea: 500 lei, premiul al III-lea: 300 lei. Va exista și un premiu special, în valoare de 1000 lei”, se precizează la finalul anunțului.

Înscrierea pentru participarea la ora de religie se poate face până vineri 6 martie, decizia Curții Constituționale devenind executorie pe 9 martie.

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că până marți seară s-au înscris pentru orele de Religie 1.405.883 de elevi din cei aproximativ 3,1 milioane care pot opta pentru studierea acestei discipline.