O materie predată în școli, pe cale de dispariție

Publicat: 23 01. 2016, 15:44

Artiștii s-au mobilizat și au strigat la unison: „Da pentru ora de muzică”. Isteria a început după ce Ministerul Educației a propus reducerea numărului de ore de muzică la gimnaziu, scrie digi24.ro. Cei mai afectați vor fi elevii clasei a VIII-a, care riscă să nu mai studieze deloc materia amintită. Artiștii au promis că nu vor lăsa lucrurile așa.

„Am luat legătura cu foarte multe cadre didactice, cu inspectorate școlare, cu copii, cu părinți. Sunt mii, chiar zeci de mii de oameni care s-au alăturat campaniei noastre”, a declarat inițiatorul campanie „Da pentru ora de muzică”, Mădălin Guruianu.

La rândul său, dirijorul Cezar Mihail Verlan, a spus: „Muzica pentru mine înseamnă aproape totul. Nu am cum să nu susțin ceva în care cred cu desăvârșire. Am un copil și bineînțeles că mă aude mereu cântând în casă și mă imită, dar chiar și dacă nu aș fi fost muzician nu mi-aș fi dorit ca fetița noastră să nu studieze muzica pentru că orice lucrare muzicală exprimă o sumă de stări sufletești, de emoții”.

Reducerea numărului de ore de muzică a venit la propunerea Institutului de Științe ale Educației.