O nouă distracție în Timișoara: 90 de lei pentru o cursă de 4-5 ore pe Bega

Publicat: 30 05. 2017, 23:02
Actualizat: 03 10. 2018, 02:36

Directorul Asociației pentru Promovarea Turismului și Dezvoltarea Turismului în Timiș, Delia Barbu, a propus, marți, în cadrul unei conferințe de presă, un traseu inedit, pe apă, la ieșire din Timișoara, respectiv o plimbare cu barca pe canalul Bega, pe o porțiune de aproximativ șapte kilometri.

„Vrem să promovăm potențialul turistic. Canalul Bega ne oferă oportunitatea de a face turism și de a promova zona noastră. Am ales o drumeție pe apă, o excursie care se poate face pe parcursul a trei, patru ore, aproape de oraș, pe canalul Bega. Este vorba despre porțiunea dintre Remetea și Ghiroda, de aproximativ șapte kilometri, unde există monumente istorice, locuri de șes. Puteți face acest lucru vâslind, în barcă. Genul acesta de ieșiri nu sunt doar pe canalul Bega, se pot face și pe Timiș, și pe Mureș”, a declarat Delia Barbu.

O astfel de excursie costă circa 90 de lei de persoană, iar participanților li se oferă vâsle, bărci și veste de salvare, plus ghidajul. Se poate vâsli în bărci de șapte persoane, dar turiștii au și alternativa unui canoe cu două locuri.

Potrivit reprezentanților Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș, peisajele de pe traseul cuprins între localitățile Remetea și Ghiroda sunt sălbatice, putând fi admirate plante de baltă, nuferi, trestii, specii de iris, dar și pescărușul albastru, stârcul cenușiu sau egrete.

De asemenea, se pot face opriri pe traseu, în apropierea siturilor arheologice sau a conacelor din zonă.