O nouă ordonanță pentru majorări de salarii în sectorul public. Cine sunt bugetarii care vor primi 15% în plus la leafă

Publicat: 16 08. 2017, 11:27
Actualizat: 16 08. 2017, 19:27

„Ordonanța de urgență privind mărirea salariilor cu 15% va fi finalizată săptămâna următoare. Am discutat despre statutul polițistului de penitenciare, ce va fi promovat la începutul lunii septembrie, dar și despre problema resurselor umane, urmând a fi înaintat un memorandum în Guvern, în septembrie, pentru suplimentarea posturilor”, a declarat pentru MEDIAFAX Sorin Dumitrașcu, președintele FSANP.

Clarificările sunt urmare a întâlnirii pe care au avut-o reprezentanții sindicatelor, pe 10 august, cu ministrul Justiției și premierul României, în care s-au dezbătut cele trei aspecte.

Mihai Tudose le-a promis sindicaliștilor că majorarea de până la 15% va fi acordată și personalului din penitenciare și și-a dat acordul pentru modificarea „în profunzime” a statutului agenților și ofițerilor din penitenciare, inclusiv în ceea ce privește adoptarea denumirii de „polițiști de penitenciare”.

Totodată, premierul a dispus că ministerul Justiției să pregătească o propunere referitoare la suplimentarea numărului de funcții pentru sistemul administrației penitenciare și a unui memorandum prin care să fie continuată ocuparea prin concurs a funcțiilor vacante.

Sindicaliștii au mai cerut ca bugetul penitenciarelor să nu fie redus și să se asigure resurse pentru modernizarea acestuia, precum și îmbunătățirea condițiilor de lucru. Urmează ca, după o discuție cu ministrul Finanțelor, să fie luată o decizie.