O substanță anti-insecte ucide și noul coronavirus, potrivit unui studiu al armatei britanice

Publicat: 26 08. 2020, 20:59
Actualizat: 06 04. 2021, 16:21
O substanță anti-insecte ucide și noul coronavirus, potrivit unui studiu al armatei britanice / Sursă Foto: shopee.com- captură

O substanță folosită într-un produs anti-insecte poate ucide tulpina de coronavirus care provoacă COVID-19, au arătat cercetările Laboratorului Britanic de Apărare, relatează SkyNews.

Concluziile cercetării sunt preliminare

Oamenii de știință de la Laboratorul de Știință și Tehnologie a Apărării (DSTL) au făcut publice concluziile preliminare ale studiului care relevă că o substanță folosită într-un produs anti-insecte poate ucide tulpina de coronavirus care provoacă COVID-19.

Armata britanică a primit un produs anti-insecte ce conține o substanță denumită Citriodiol deoarece se credea că ar putea oferi o protecție suplimentară contra Covid-19, scria, în aprilie, tot Sky News.

Citriodiol era deja cunoscut pentru faptul că ucide alte tipuri de coronavirus.

De aceea, cercetătorii din domeniul apărării au realizat teste pentru a vedea cum acționează contra Sars-Cov-2, rezultatele fiind publicate miercuri.

De menționat că firma care produce Citriodiol considera de mai demult că produsul oferă protecție contra noului coronavirus. Jacqueline Watson director în cadrul Citrefine International a spus în aprilie că ar aprecia sprijinul guvernului pentru un program de testare formal.

Comisia Europeană extinde discuțiile cu cea de-a cincea companie farmaceutică pentru achiziționarea unui vaccin împotriva Covid-19

Comisia Europeană a încheiat în urmă cu două zile, discuții cu compania Moderna pentru a achiziționa un potențial vaccin împotriva COVID-19.

Moderna este a cincea companie cu care Comisia a încheiat discuții, după Sanofi-GSK la 31 iulie, Johnson & Johnson pe 13 august, CureVac la 18 august, si un acord de achiziție în avans cu AstraZeneca la 14 august, potrivit comunicatului de presă emis de Comisia Europeană.

Statele membre ar avea posibilitatea de a achiziționa vaccinul împotriva Covid-19 și de a dona altor țări

Contractul prevăzut cu Moderna ar prevedea posibilitatea tuturor statelor membre ale UE de a achiziționa vaccinul, precum și de a dona țărilor cu venituri mici și medii sau re-direcționarea către țările europene. Se preconizează că Comisia va avea un cadru contractual în vigoare pentru achiziționarea inițială a 80 de milioane de doze în numele tuturor statelor membre ale UE, plus o opțiune de a cumpăra până la alte 80 de milioane de doze, care vor fi furnizate odată ce un vaccin se va dovedi că va fi sigur și eficient împotriva COVID-19. Comisia urmărește discuții intense cu alți producători de vaccinuri.