OLAF a cerut Metrorex documente referitoare la Magistrala 5, Eroilor- Râul Doamnei. „Investițiile au făcut obiectul unor verificări interne”

Publicat: 01 02. 2018, 13:03
Actualizat: 26 03. 2019, 13:12

„În urma solicitării dumneavoastră referitoare la un control realizat de Oficiul European de Luptă Anti-Fraudă (OLAF), Metrorex confirmă că o echipă OLAF a întreprins o misiune la sediul Metrorex, ocazie cu care a solicitat o serie de documente referitoare la proiectul Magistrala 5 de metrou, Eroilor- Râul Doamnei”, se arată în comunicatul de presă, remis MEDIAFAX, de către Metrorex.

Sursa citată anunță și că investițiile la Magistrala 5 au făcut obiectul unor verificări interne.

„Facem mențiunea ca acest proiect de investiții a făcut obiectul verificărilor Autorității de Management POS-T și ale Autorității de Audit, nefiind identificate aspecte care să contravină regulilor și procedurilor prevăzute de reglementările europene și naționale”, transmite Metrorex.

Devizul proiectului Magistralei 5 este de 3,2 miliarde de lei, investiția fiind, practic, de 2,65 miliarde de lei din fonduri structural nerambursabile în cadrul Programului Operațional Sectorial – Transport 2007- 2013 și Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Magistrala 5 de metrou, Secțiunea Râul Domnei-Eroilor, inclusiv Valea Ialomiței, este compusă din 10 stații de metrou și un depou.

Metrorex a selectat, la finele lunii februarie 2011, consorțiul format din Astaldi (Italia), FCC (Spania), Delta ACM și AB Construct (România) pentru a realiza tronsonul Râul Doamnei-Hașdeu.

În România, compania Astaldi a fost implicată în mai multe proiecte, printre acestea numărându-se Pasajul Basarab din București și Stadionul Național.