Olguța Vasilescu nu vrea nicio mediere de la Iohannis: Să nu ascundă adevărul. Fiecare să-și asume responsabilitatea

Publicat: 25 04. 2018, 23:17
Actualizat: 25 04. 2018, 23:25

„Klaus Iohannis este un om politic și ne așteptăm de fiecare dată de la el la decizii politce și, bineînțeles, și la replici politice. Singurul lucru pe care îl așteptăm de la domnia sa este să nu ascundă adevărul atunci când în cadru privat are anumite idei, anumite opțiuni. Noi considerăm că ar fi bine ca toate aceste lucruri să fie cunoscute. (..) Mie mi-a plăcut foarte mult întâlnirea pe care am avut-o cu Klaus Iohannis pentru că mi-a făcut impresia că știe legea salarizării, că este de acord cu ea, că i se par niște principii foarte corecte și chiar mi-a dat niște sfaturi foarte bune, vis-a-vis de dialogul avut cu sindicatele”, a declarat Lia Olguța Vasilescu la România Tv.

Ministerul Muncii a precizat că ar trebui ca stenograma discuțiilor avute cu șeful statului să fie publică: „Atunci o să avem și o altă noțiune despre Klaus Iohannis, alta decât atunci când se dă jos de pe bicicletă”.

„În cadru privat a fost foarte în regulă ca și persoană. (..) Nu văd un motiv pentru care ar trebui să ne solicite prezența domnia sa. Dacă are nevoie de explicații are suficienți consilieri la Cotroceni încât să-i dea aceste explicații despre legislația existentă și chiar nu văd motivul. Mediere nu cred că este cazul să facă între noi și vreo instituție sau între noi și sindicate.Nu cred că este cazul de nicio mediere, cred că fiecare trebuie să își asume ce are ca și responsabilitate.(..) În acele vremuri (n.r. în perioada Guvernului Emil Boc), BNR își asuma inflația, acum toată lumea o dă în curtea Guvernului”, a mai spus ministrul.

Șeful statului spunea că va aduce la Cotroceni ambele părți, însă miercuri anunța că discuțiile cu guvernatorul BNR au loc la ora 12.00, în timp ce premierul Dăncilă va merge la Palatul Cotroceni în cursul zilei de vineri.