Olimpiada te scutește de impozit. Cum i-au convins edilii din Băilești pe elevi să învețe mai bine

Publicat: 03 10. 2014, 13:10
Actualizat: 04 09. 2019, 16:59

Copiii cu rezultate excepționale la competiții naționale și internaționale pleacă gratuit în tabără, fie la munte, fie la mare. Mai mult, părinții lor, dar și profesorii coordonatori sunt scutiți de plata impozitului pe clădiri, relatează televiziunea publică.

Ingenioasa metodă s-a dovedit un real succes. Din 2009 și până în prezent, numărul de elevi olimpici a crescut de patru ori, de la 20, la 85.

Similar, copiii care chiulesc sau au un comportament inadecvat pot alege fie între a fi exmatriculați, fie a munci în folosul comunității.

Ideea primăriei i-a motivat pe mulți elevi să obțină note mai bune la învățătură. Daniel, un elev care până în clasa a XII-a nu a avut bani de vacanță, a avut ocazia să meargă anul acesta, pentru prima dată, la mare.

În ceea ce-i privește pe chiulangii, municipalitatea a găsit soluții și pentru ei. Absențele repetate sunt pedepsite cu exmatricularea sau munca în folosul comunității. Decizia a fost luată după ce elevii de la liceul Mihai Viteazul au bătut anul trecut recordul în județ la corigențe.