OMS trage un semnal de alarmă. Numărul real de infectări cu noul coronavirus la nivel global ar putea fi mult mai mare

Publicat: 05 10. 2020, 17:57
Actualizat: 06 04. 2021, 15:42
Capitala, încă o zi cu peste 500 de cazuri noi de COVID-19. Care este rata de infectare

În jur de 10% din populația globală ar fi fost infectată cu noul coronavirus, a declarat un expert al Organizației Mondiale a Sănătății, director al programului de urgențe în sănătate din cadrul OMS, scrie publicația britanică The Independent.

Aproximativ 760 de milioane de oameni ar fi suferit de Covid-19

Doctorul Michael Ryan a spus, în cadrul unei întâlniri a consiliului executiv care se ocupă de monitorizarea pandemiei de Covid-19, că cifrele variază de la urban la rural și între diferite ale grupuri, dar că „vasta majoritate a populației lumii rămâne în pericol de a contracta boala”.

Conform estimării realizate de OMS, în jur de 760 de milioane de oameni ar fi suferit de Covid-19, pe baza populației actuale a globului de 7,6 miliarde. Această cifră depășește cu mult statistica oficială a cazurilor raportate de aproximativ 35 milioane și jumătate.

OMS avertizează că decesele la nivel mondial ar putea ajunge la două milioane înainte de utilizarea pe scară largă a vaccinului

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că decesele la nivel mondial ar putea atinge două milioane înainte de utilizarea pe scară largă a vaccinului.

Numărul global al deceselor cauzate de coronavirus ar putea atinge două milioane înainte ca un vaccin eficient să fie utilizat pe scară largă, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Mike Ryan, directorul OMS pentru situaţii de urgenţă, a declarat că cifra ar putea fi chiar mai mare fără un efort internaţional comun.

Implementarea tuturor alternativelor precum testarea, monitorizarea, carantina, izolarea, distanţarea socială, purtarea măştilor şi spălarea mâinilor sunt o necesitate în lupta contra virusului.