Oprea: UNPR va susține propunerea de premier a lui Iohannis

Publicat: 10 11. 2015, 12:23

„Am fost informați de PSD, propunerea de prim-ministru, domnul Voinea. Un om foarte serios, un adevărat profesionist. Poate fi o formulă de prim-ministru. În schimb, considerăm că în actualul context de securitate complicat regional, european, național, președintele României trebuie să desemneze un prim-ministru competent. La consultări am discutat cu domnul președinte, vom sprijini propunerea pe care o va face, un prim-ministru competent, un Guvern competent, de tehnocrați”, a spus Oprea.

Întrebat dacă, în aceste condiții, coaliția mai există, liderul UNPR a răspuns afirmativ, însă a făcut din nou precizarea că Uniunea îl va susține pe Klaus Iohannis în problema prim-ministrului.

„L-am informat pe domnul președinte Dragnea de poziția noastră. Repet, domnul Voinea mi-a fost coleg, este un om foarte serios, un adevărat profesionist. (…) I-am spus președintelui Liviu Dragnea că noi vom merge cu propunerea domnului președinte (Klaus Iohannis – n.r.).”, a mai spus Oprea.

Consultările dintre Klaus Iohannis și UNPR au fost scurte, la fel ca săptămâna trecută, durând aproximativ 10 minute. Gabriel Oprea a precizat de data aceasta că motivul pentru care nu s-a discutat foarte mult: „Ne-am înțeles repede, nu din alte motive”.