ORDONANȚA MILITARĂ. Ce se întâmplă cu familiile cu mai mulți membri dacă nu se poate ieși pe stradă în grup mai mare de 3 persoane

Publicat: 22 03. 2020, 15:01
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Raed Arafat, avertisment dur pentru bolnavii de Covid care refuză internarea

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) susține că singurul mod de a proteja persoanele cele mai vulnerabile în lupta împotriva coronavirusului este de a trata recomandările prevăzute în Ordonanța militară nr. 2 din 21.03.2020 „ca şi cum ar fi obligaţie”. De asemenea, acesta a explicat și ce ar trebui să facă familiile cu mai mulți membri ținând cont de faptul că sunt interzise grupurile mai mari de 3 persoane. 

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a explicat în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show”, difuzată de Mediafax, prevederile Ordonanţei militare privind limitarea circulaţiei persoanelor, care va intra în vigoare în această seară (n. r. 22 martie 2020).

„Pe durata zilei fără grupuri mai mari de 3 persoane dacă nu stau în același loc sau dacă nu fac parte din aceeași familie”, a declarat Raed Arafat.

De asemenea, acesta a susținut că este „de evitat” ca familiile cu mai mult de 3 membri să iasă afară (n. r. în grup).

Măsurile Ordonanței Militare nr.2 din 21.03.2020 se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.