Pacienți atacați de câini fără stăpân în curtea Spitalului de Urgență Bârlad

Publicat: 21 11. 2012, 19:13
Actualizat: 27 09. 2018, 18:32

Mai mulți pacienți internați în Spitalul de Urgență Bârlad au fost atacați, în ultimele zile, de câinii comunitari din curtea unității, conducerea spitalului susținând că vina o poartă bolnavii și cadrele medicale care ar da de mâncare și ar adăposti câinii fără stăpân în incinta spitalului.

Potrivit conducerii Spitalului de Urgență Bârlad, pacienții au fost atacați din vina lor de către câinii comunitari pentru că ar fi încercat să le ia mâncarea din față sau i-ar fi stârnit pe maidanezi în timp ce bolnavii se aflau la plimbare prin curtea unității spitalicești, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Incidentele au avut loc în zona Pavilionului II al spitalului bârlădean, acolo unde se află secțiile de Psihiatrie și Pneumoftiziologie, bolnavii fiind îngroziți de zecile de câini comunitari care sunt adăpostiți în curtea unității.

Conducerea spitalului aruncă vina asupra bolnavilor și chiar asupra propriilor angajați, care ar da de mâncare și ar adăposti maidanezii chiar și în incinta spitalului.

„Am încercat de nenumărate ori să scăpăm de acești maidanezi, dar de fiecare dată ne lovim de piedici venite chiar de aici, din spital. Am dat dispoziție să fie luate cuștile din curtea unității și m-am trezit cu asociațiile de protecție a animalelor pe cap că nu dau dovadă de umanitate. Când au venit hingherii să ridice câinii, atât pacienții, cât și cadrele medicale au băgat maidanezii în spital, să nu fie găsiți. În ceea ce-i privește pe pacienții atacați, în primul rând ei nu au ce să caute în curtea spitalului și, mai ales, să le dea mâncare acestor animale”, a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX managerul Spitalului de Urgență Bârlad, Viorel Petcu.

Conducerea spitalului bârlădean nu vede o rezolvare prea curând a problemei câinilor comunitari mai ales că, potrivit directorului Viorel Petcu, există persoane care, pentru a scăpa de câinii comunitari din gospodăriile lor, aruncă maidanezii peste gard, în curtea spitalului.