PACTUL VERDE. Dacian Cioloș s-a întâlnit cu Greta Thunberg

Publicat: 06 03. 2020, 19:26
Actualizat: 06 03. 2020, 22:43

Liderul Renew Europe din Parlamentul European, Dacian Cioloş, s-a întâlnit joi cu activista de mediu Greta Thunberg, în ziua în care aceasta din urmă a adresat primul ei mesaj pentru România.

La finalul întâlnirii, Dacian Cioloş a explicat că apreciază lupta tinerilor pentru medii şi a recunoscut că tonul folosit de parlamentarii europeni deşi „pare mai ascuţit”, cu toţii sunt de acord că e nevoie de „reducerea drastică a poluării”.

„Mi-a făcut plăcere să discut astăzi, la Parlamentul European, cu Greta Thunberg şi colegii ei. Apreciez lupta lor pentru un mediu mai curat şi o dezvoltare durabilă a planetei. Chiar dacă uneori tonul folosit pentru a atrage atenţia asupra acestor probleme pare mai ascuţit, ştim cu toţii că e nevoie de reducerea drastică a poluării şi de gestionarea mai înţeleaptă a resurselor. Ca om care şi-a dedicat o mare parte din viaţă agriculturii, împărtăşesc multe dintre îngrijorările tinerei generaţii şi îi admir curajul”, a scris Dacian Cioloş pe Facebook.

Aflată la Bruxelles pentru a milita împotriva „Pactului Verde” al Uniunii Europene în privinţa schimbărilor climatice, activista de mediu Greta Thunberg a avut un mesaj de transmis României. Activista în vârstă de 17 ani a invitat România să lupte alături de ea şi să se opună tăierilor de copaci de pe teritoriul său.

Sursă FOTO: Facebook