Paisprezece copii de la o grădiniță, la spital cu toxiinfecție alimentară

Publicat: 31 10. 2014, 09:58

Șeful Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba, Horia Timiș, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că 14 copii cu vârste de până la 5 ani și un adult, angajat al unei grădinițe din municipiul Sebeș, au ajuns la spital, în noaptea de joi spre vineri, după ce li s-a făcut rău cel mai probabil din cauza alimentelor consumate la grădiniță.

Copiii și persoana adultă au fost internați la secțiile Pediatrie și Infecțioase ale Spitalului Sebeș, iar potrivit medicilor niciunul dintre aceștia nu este în stare gravă, fiind forme ușoare și moderate ale bolii.

Directorul DSP Alba a afirmat că instituția pe care o conduce și Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au deschis anchete în acest caz, în condițiile în care se presupune că din cauza alimentelor servite la grădiniță li s-a făcut rău celor 14 copii.

Un caz similar a fost înregistrat în anul 2011 la o școală specială din Alba Iulia, la acea dată 26 de copii ajungând în spital cu toxiinfecții alimentare din cauza alimentelor servite la școală de o firmă de cattering.