Palatul de Justiție din Cluj, evacuat câteva zeci de minute în urma unei alarme care s-a dovedit falsă

Publicat: 29 04. 2013, 15:49
Actualizat: 31 07. 2014, 15:46

Palatul de Justiție din Cluj-Napoca a fost evacuat, luni, activitatea fiind întreruptă pentru aproximativ 45 de minute, după ce muncitorii care lucrau la renovarea podului clădirii au anunțat că au descoperit o grenadă, dar după verificări s-a constatat că a fost vorba doar de o bucată de metal.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Cluj, Mariana Tecar, a declarat corespondentului MEDIAFAX că Palatul de Justiție din Cluj-Napoca a fost evacuat, luni, de către jandarmi, iar activitatea a fost întreruptă pentru 45 de minute, după ce muncitorii care făceau lucrări de renovare a podului au anunțat că au descoperit o grenadă defensivă de exercițiu.

„Potrivit protocolului, a fost nevoie de evacuarea clădirii unde funcționează Curtea de Apel, Tribunalul Cluj și Judecătoria Cluj-Napoca, pentru a nu apărea incidente nedorite”, a spus Tecar.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Cluj, Anca Bolba, a declarat că în urma verificărilor s-a constatat că nu a fost vorba despre o grenadă defensivă, ci despre „o bucată de metal”.

După 45 de minute, activitatea din Palatul de Justiție Cluj a revenit la normal.