PANDEMIE CU STIL. Ce-au făcut nemții pentru a scăpa de podoaba capilară. Pivnițele au avut rol primordial

Publicat: 26 04. 2020, 08:31
Actualizat: 26 04. 2020, 08:32
Afacerile din domeniul înfrumusețării au crescut în septembrie / Sursa: Pixabay - caracter ilustrativ

Sâmbătă, 25 aprilie 2020, forțele de ordine din Germania au descoperit nici mai mult, nici mai puțin decât două saloane de coafură amenajate ilegal în pivnițe separate din landul Bavaria.

Conform AFP care citează un comunicat al organelor de ordine publică locală, la sosirea polițiștilor, mai mulți cetățeni așteptau la rând pentru a-și aranja părul în pivniţele a „două case particulare” din nord-vestul acestui land federal.

Mai exact, două persoane stăteau la rând pentru aranjarea părului la Elsenfeld şi una într-o pivniţă din Mömlingen, potrivit agenţiei germane de presă DPA, care a adăugat că „saloanele erau echipate profesional”.

Organele de poliţie au menționat că au fost deschise anchete pentru încălcarea măsurilor de izolare.

În landul Bavaria, regulile introduse la sfârşitul lui martie pentru a încetini răspândirea COVID-19 sunt printre cele mai stricte din Germania, iar părăsirea locuinţei fără un „motiv valabil” este pasibilă de o amendă de 150 de euro.

Saloanele de coafură din Germania, închise ca şi alte activităţi comerciale considerate neesenţiale, urmează să-şi reînceapă activitatea la data de 4 mai, respectând anumite precauţii sanitare, în cadrul ridicării treptate a restricţiilor.

Sursă foto: Pixabay/caracter ilustrativ