PANDEMIE. Primul politician din România care vrea să se infecteze cu noul coronavirus. Care este motivul

Publicat: 28 04. 2020, 20:18
Actualizat: 28 04. 2020, 20:21
EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Primul politician din România care vrea să se autoinfecteze cu noul coronavirus este Viorel Cataramă care a suținut că vrea să demonstreze „că nu se întâmplă nimic”.

Viorel Cataramă a precizat faptul că una dintre măsurile pe care le-ar fi luat în contexul pandemiei de coronavirus dacă era la conducerea țării ar fi fost imunizarea de grup, relatează Mediafax.

„Cer să fiu lăsat să mă autoinfectez. Să demonstrez că nu se întâmplă nimic. Sunt oameni care au plătit o viaţă întreagă asigurări şi azi sunt excluşi de la actul medical. Oamenii mor pentru că nu au asistenţă medicală. Toată asistenţa medicală merge către corornavirus”, a declarat Viorel Cataramă potrivit sursei citate.

„M-aş fi bătut cu toate armele”

„Aş fi mers către imunizarea de grup. Nu aş fi închis România din punct de vedere economic. Foloseam momentul ca să o dezvolt economic. M-aş fi bătut cu toate armele, inclusiv cu preşedintele. Toată lumea e de acord că în 2-3 luni nu vom avea niciun vaccin şi nici nu vom scăpa de coronavirus.

Practic, stăm ca fraierii în casă. De ce să faci lucrul ăsta? Aş fi promovat sprijinirea puternică a producătorilor, a exporturilor, în aşa fel încât România să devină o forţă economică puternică, respectată”, a mai precizat acesta.