Partidele își pot cumpăra sediile închiriate de la stat

Publicat: 15 02. 2012, 10:28
Actualizat: 25 07. 2012, 10:42
Senatorii au adoptat, în această dimineață, un amendament la legea privind vânzarea spațiilor destinate sediilor partidelor politice, potrivit căruia formațiunile politice își pot cumpăra sediile din domeniul privat al statului, care le-au fost închiriate.

Senatorii au adoptat, în această dimineață, un amendament la legea privind vânzarea spațiilor destinate sediilor partidelor politice, potrivit căruia formațiunile politice își pot cumpăra sediile din domeniul privat al statului, care le-au fost închiriate. Senatorii au analizat cererea de reexaminare a președintelui Românei la Legea pentru completarea legii 90/2003 privind vânzarea spațiilor aflate în proprietatea privată a statului sau a unităților administrativ-teritoriale, destinate sediilor partidelor politice.

Senatul a admis, cu 50 de voturi "pentru" și 7 abțineri, un amendament al Comisiei juridice, potrivit căruia "în situațiile în care partidele politice au fost în imposibilitatea de a cumpăra spațiile destinate sediilor, datorită retrocedării acestora, pot cumpăra sediile din domeniul privat al statului care le-au fost închiriate potrivit legii".

Votul final asupra acestui proiect de lege urmează să fie dat luni de către Senat.

În cererea de reexaminare a președintelui Băsescu se arată că actul normativ votat inițial de Parlament prevedea că partidelor li se pot închiria, fără licitație, spații aflate în proprietatea publică a statului, ceea ce ar fi în contradicție cu prevederile Constituție.